blogilla ansaitseminen

Blogilla ansaitseminen, kannattaako? Älä unohda Facebookia!

 

Useat blogin perustajat päätyvät jossain vaiheessa valitsemaan tavan, jolla pystyvät tienaamaan blogin sisällöllä. Kannattaako sitä tehdä?

 

Tarkkoja summia en tiedä, mitä bloggaajat tienaavat, mutta moni bloggari tekee kaupallista yhteistyötä eri yritysten kanssa. Kaikista suosituimmat bloggarit varmasti tienaavat elantonsa markkinointitempauksillaan, mutta en usko, että perusbloggarit, joita harva tuntee, tienaavat suuria summia. Eli omasta vakituisesta työpaikasta ei heti blogin perustamisen jälkeen kannata luopua.

 

En kuitenkaan tyrmää ideaa blogin rahastamisella. Ehdottomasti kannattaa kokeilla, jos siltä tuntuu. Internet tarjoaa useita mahdollisuuksia ja tämä on yksi tapa, jolla saat mahdollisuuden ansaita muutaman lisäeuron. Onhan sekin mahdollista, että juuri sinä olet seuraava vaikuttaja, joka onnistuu luomaan bloggaamisesta uuden menestyksekkään uran.

 

Oma Facebook ryhmä kannattaa luoda

 

Osa ns. bloggaajista / vaikuttajista ovat perustaneet omat Facebook -ryhmänsä, joissa mainostavat omien yhteistyökumppaniensa tuotealennuksia tai muuta vastaavaa. Tarjoukset näyttävät purevan hyvin, ainakin Facebook tykkäysten ja kommenttien perusteella.

 

Välillä tuntuu, että mainostaminen Facebook -ryhmissä ja blogipostauksissa menee hetkellisesti yli oman sietokyvyn. Kannattaa siis harkita, että kuinka usein lähetät mainoksia ja millä tyylillä sen teet.

 

Suosittelen lämpimästi perustamaan oman Facebook ryhmän, koska sitä kautta saat näkyvyyttä blogillesi ja mahdollisesti myös mukavasti lisätuloja.

 

Oman Facebook ryhmän perustaminen antaa mahdollisuuden vahvistaa sinun ja seuraajiesi välistä suhdetta sekä samalla pystyt paremmin markkinoimaan yhteistyökumppaniyrityksiäsi kahden kanavan voimin.

 

Facebook kannattaa ottaa haltuun blogisi rinnalle. Harkitse miten mainostat yhteistyökumppaniesi tuotteita. Mieti ostajan / lukijan kannalta ja tee mainosviestisi sen perusteella. Joskus maltti on valttia – älä siis mainosta liian voimakkaasti tai saatat menettää uskottavuuttasi.

 

Toivotan sydämeni pohjasta onnea ja menestystä kaikille bloggareille!

 

Jos harkitset blogin perustamista ja vielä mietit mille alustalle sen luot, lue nämä postaukset:

ilmaiset blogit

WordPress blogi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *