ilmainen blogi

Ilmainen blogi haussa? Esittelyssä ilmaiset blogialustat

 

Oma blogi antaa jokaiselle mahdollisuuden ilmaista itseään ja kertoa näkemyksiään maailman menosta. Suosituimpia aiheita blogin kirjoittamiseen ovat talous, politiikka, kirjallisuus, eläimet, ruoka / ravinto, sisustus, muoti, kauneus, lifestyle, matkailu, fitness / treeni, laihdutus, raskaus, terveys ja hyvinvointi. Kiinnostuksen kohteita on monia ja jokaiselle löytyy oma lukijakuntansa.

Olet jo todennäköisesti päättänyt perustaa blogin ja tiedät mistä aiheista kirjoitat, joten siirrytään seuraavaksi ilmaisten blogien esittelyyn. Esittelen muutaman ilmaisen suomalaisen ja ulkomaisen blogialustan.

 

Maailman suosituimmat ilmaiset blogit ovat mm. Blogger ja WordPress.com

Blogger on Googlen omistama ilmainen blogipalvelu. Muiden blogeja lukiessasi olet todennäköisesti huomannut www-osoitteen, joissa lukee blogspot ja blogin perustajan valitsema nimi esim. minunblogi.blogspot.com. Tältä siis ilmainen verkkotunnuksesi näyttää, kun luot blogin bloggerilla, mutta voit myös ostaa oman domainin ja ottaa sen käyttöön. Bloggerin etu verrattuna ilmaiseen wordpress.comiin on, että Google antaa sinulle mahdollisuuden ansaita rahaa AdSense -mainoksilla.

 

WordPress.comin omistaa Automattic ja heidän alustalle voit perustaa joko ilmaisen tai maksullisen blogin. Ilmaisen blogin verkkotunnus on samannäköinen kuin bloggerin eli esimerkiksi minunblogi.wordpress.com. WordPress.comin maksullisiin versioihin saat tilattua toivomasi näköisen domainin eli saat poistettua wordpress.com -päätteen. Ilmaisessa WordPress.com versiossa mainostulojen kerääminen ei ole mahdollista ja tästä näkökulmasta nämä kaksi suosituinta blogialustaa eroavat toisistaan.

 

 

Suomalaisia ilmaisia blogialustoja ovat mm. Lily, Uusi Suomi ja Rantapallo

A-lehtien omistama Lily blogit ovat lifestyle-henkisiä ja monesti naiset luovat sinne omaan harrastukseen ja intohimoon liittyvän blogin. Lily blogien verkkotunnukset näyttävät esimerkiksi tältä lily.fi/blogit/minunblogi

 

Alma median omistamiin Uusi Suomi ja Rantapallo blogipalveluihin voit luoda vaikkapa politiikkaan, matkailuun tai ruokaan liittyviä blogeja.

Uuden Suomen Puheenvuoro blogiaiheet keskittyvät useimmiten ajankohtaisiin kotimaisiin ja globaaleihin uutisiin, politiikkaan ja talouteen. Puheenvuoro blogin osoite näyttää tältä minunblogi.puheenvuoro.uusisuomi.fi

Uudella Suomella on myös toinen blogipalvelu, joka on nimeltään Vapaavuoro. Vapaavuoron blogiaiheet käsittelevät muun muassa kulttuuria, viihdettä, ruokaa, urheilua, valokuvausta ja vapaa-aikaa. Luomasi www-osoite näyttää esimerkiksi tältä minunblogi.vapaavuoro.uusisuomi.fi

 

Rantapallon blogit ovat matkailuaiheisia ja jokainen meistä saa perustaa sinne ilmaiseksi oman matkailublogin. Rantapallon www-osoite on tämän tyylinen rantapallo.fi/minunblogi/

 

 

Ilmainen blogi sopii parhaiten harrastelijalle

Tosissaan tai ammatikseen bloggaavat eivät normaalisti käytä ilmaisia blogeja.

Jos et kuitenkaan halua kehittää blogia ammattimaisempaan suuntaan, niin sinä tapauksessa ilmaisen blogin perustaminen on varteenotettava vaihtoehto.

Yksi asia, joka sinun kannattaa tietää, ilmaiset blogipalvelut omistavat sivustosi ja heillä on oikeus sulkea tilisi, jos rikot heidän sääntöjään. En tietenkään suosittele kenenkään harrastavan bloggaamista, josta saattaa aiheutua ongelmia.

Toinen huomionarvioinen asia on, mikäli joku kaunis päivä haluat kehittää blogiasi ammattimaisempaan suuntaan, se ei ole yksikertainen toimenpide. Esimerkkinä voisin mainita, että blogin siirto uudelle alustalle saattaa tuottaa monenlaisia ongelmia, sivustosi voi pahimmassa tapauksessa kadota hakukoneista (mm. Google)  ja samojen hakukonesijoitusten takaisin saaminen saattaa kestää jopa vuosia.

 

 

Ammattibloggaajien suosikki on WordPress.org

Ammattikseen bloggaavien keskuudessa wordpress.org alusta on ollut jo pidemmän aikaa hyvin suosittu. WordPress.org blogin aloittaminen edellyttää oman verkkotunnuksen ja webhotellin tilaamisen. Tästä syystä wordpress.org blogi ei ole täysin ilmainen. Ohjelman kylläkin saat ladattua käyttöön ilmaiseksi.

Mihin kannattaa perustaa blogi? Tämä riippuu siitä, minkälaisen blogin haluat luoda. Suosittelen wordpress.org blogia, vaikka se ei ole 100 % ilmainen.

WordPress.org on mielestäni paras lähes ilmainen blogi. Suosittelen tutustumaan, vaikkapa lukemalla WordPressien eroista – alla näet linkin postaukseen.

Lue blogipostaus, josta voit lukea wordpress -versioiden eroista (.com ja .org).

 

Mitä blogialustaa käytät tällä hetkellä? Mitä suosittelet? Hyvät ja huonot puolet? Vastaa kommentoimalla. Kiitos.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *